A-link PA200AV

Meillä on ollut langattoman verkon kanssa hieman pulmia kun erinäiset langattomat muut laitteet tuppaavat häiritsemään WLAN liikennettä (häirintä = verkon katkeaminen kokonaan).

Sain juuri hommattua A-linkin edullisimmat (vajaa 50€ kappale) sähköverkon kautta verkkoliikennettä siirtävät laitteet ja A-link PA200AVpikaisen kokeilun perusteella toimivat mainiosti.

Ainoan ongelman aiheuttavat ups-laitteet, joiden läpi signaali ei nähtävästi kulje vaikka linkkivalo syttyykin.

Purkkeja voi ohjata suoraan laitteen kyljessä olevasta nappulasta – pohjaanpainamisen pituus ratkaisee mitä tapahtuu. Windows-puolelle löytyy ohjelma, jolla voi määrittää paremmin asetuksia. Ohjelma ei kaikkein järkevin ollut mutta sillä kuitenkin sai tehtyä asiansa.

http://www.a-link.com/PA200AV.html?id=wZ3mQfGc

Kehitystä laitteissa voisi olla virran läpivienti, tuntuu hölmöltä laittaa laitteet pistorasiaan ja se “hukkaa” sen yhden pistokkeen vaikka voisi ihan hyvin olla läpivienti muille sähkölaitteille.

Tekniikasta

– 200Mbit/s kanavanopeus, josta käyttäjällä on käytettävissä 150Mbit/s

– 2 … 28MHz taajuuskaistalla toimiva

– Koodaustiheys 1 … 10b/symboli

http://www.homeplug.org/products/whitepapers/HPAV-White-Paper_050818.pdf

Päivitys 14.2.09

Kolmas ostamani A-link laite on ollut tähän saakka käyttämättömänä hyllyllä.

Otin sen illaksi käyttöön, ei ongelmaa – aamulla ei sitten pihaustakaan :-/ Tutkin laitetta tovin ja selvisi että laite on päällisin puolin elossa mutta verkkoonpäin se ei enää kommunikoi -> takuuvaihtoon.

Mittasin muuten muiden laitteiden pintalämpötilat, kuumimmasta kohdasta n. 55 astetta. En ihmettelisi jos tuolla on vaikutusta laitteen elinikään.

Päivitys 9.3.2009

Sain perjantaina laitteen “huollosta”, ei vikaa(!). Kotona nollasin kaikki adapterit ja laitoin niihin asetukset uudelleen -> kaikki toimii taas. Merkillinen vika.

9 comments to A-link PA200AV

 • Harri

  minulla on ollut em. laitteiden kanssa harmia kestävyyden osalta. Talossa on 6kpl sovittimia joista minulla on “pimennyt” yhteensä n. 10kpl-15kpl, osin menossa jo kolmas sovitin “sukupolvi”. lisäksi on ollut yhteensopivuusongelmia vanhojen ja uusien välillä. En voi suositella ainakaan A linkin tuotteita…

 • jjarven

  Ohhoh! Ei tosiaan hyvältä näytä näiden laitteiden elinikä.

 • substitute

  Itsellänikin pari tuollaista palikkaa odottamassa käyttöönottoa. Onko siis niin, että softaa ei tarvitse välttämättä käyttää ollenkaan, vaan riittää, että parittaa laitteet nappeja painamalla? Katselin tuota mukana tullutta ohjetta, enkä oikein päässyt selvyyteen miten noiden kanssa pitää ensimmäisellä kerralla toimia.

 • jjarven

  Muistelen että jos laitteet olivat vain resetoitu, niin löysivät toisensa heti. Salausta ei tuolloin tosin tule lainkaan.

 • substitute

  Ahaa, kiitoksia. Salauksenhan toki haluan.

 • jjarven

  Koitan katsella jos löydän ohjeet jostain, tietyillä painalluksilla päätelaitteet kyllä osaavat neuvotella salauksenkin käyttöön.

 • Your name

  Ensiasennuksella järkytys.
  Liikaa plug&play uskoa – iskin motikat seinään ja qso näytti lähtevän kulkemaan.
  Mutta KOKO kotitietoverkko on sökönä. Wlan yhteydet jumittaa. Kupariyhteydet jumittaa. SÄhöyhteys jumittaa.
  Otin sähköhörpätyksen pois ja korvasin sen 6m eternetliitosjohdolla. Kaikki toimi. (Ympäristö siis ADSL Elisa Viihde päätelaite, jossa yksi kupariliitäntä tietokoneelle, yksi toiselle wlan asemalle (jäi ylimääräiseksi, kun tässä dsllaitteessa on oma – nyt on kaksi ssidtä käytössä, yksi kupariliitäntä NASille, wlanissa kolme tietsikkaa.

  No vielä yritän parittaa laitteet ennen kun roskiin heitän. Mut paketin päällinen plug’n’paly ei toimi. Ei

 • Jarno

  Kolme laitetta ostettu, kaksi vaihtoon samasta syystä: Pimenee itsestään ilman näkyvää syytä, eikä merkkivalot enää syty (eikä tietty data liiku).

 • godzich

  Itsellä 10 kpl näitä laitteita jotka KAIKKI ovat kuolleet noin 1..2 vuotta käyttöönoton jälkeen. Syynä yleensä powerissa olevat 1200uF/6.3V lyytit jotka rikkoontuvat. Todisteena pullea yläosa. Vaihtamalla uudet tilalle yleensä tulee kuntoon. MUTTA – HEL**TIN SURKEAA LAATUA A-LINK – EN KOSKAAN ENÄÄ OSTA TEIDÄN TUOTTEITA!

  Olen reklamoinut mutta eivät edes vaivautuneet vastaamaan

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.