Linux ja Bluetooth

Minulla on ollut projektina saada VDR-koneeseen “varaverkkoyhteys” käyttäen bluetooth-yhteyttä.

BT-Moduuli

Ongelma oli varsin todellinen (ja äsyttävä) jos langattoman verkkokortin erikseen käännettävä madwifi-ajuri ei kääntynyt oikein tai jokin muu ongelma iski buutin jälkeen ja langaton verkko ei toiminut.

Ongelmat ratkaistiin siinä vaiheessa raahaamalla näyttö ja näppis koneen vierelle -> ei hyvä.

Langattoman verkon ongelmat ovat kuitenkin nyt historiaa A-linkin sähköverkkoadapterien avustuksella mutta idea kuitenkin jäi että pitääpä  BT-yhteyttä kokeilla. Tilasin Dealextremestä pari mini-BT dongelia ja virittelin läppäriin Windows:n Bluesoleil-clientin ja Linux-päähän “serverin”.

Syystä tai toisesta Linux-päästä ei saanut yhteyttä muodostumaan Windowsiin vaan tuloksena oli vain protocol error(71). Kun laittoi Linux-pään serveriksi ja komensi bluesoleilin ottamaan yhteyden siihen, ongelmia ei ollut ja yhteys muodostui hienosti.

Asetuksista

Linux-päässä BT-palvelimen käynnistys:

pand -r PANU -s -u /bin/btup -o /bin/btdown

btup ja btdown ovat lyhyydessään skriptit, jotka määrittävät bnep0 – adapterille IP:n ja käynnistää/sammuttaa sen.

Windowsissa komennettiin bluesoleil etsimään ympäristön BT-laitteet, klikattiin

Näkymä

löydettyä Linux-palvelinta ja paritettiin se.

Tarkistus toimivasta yhteydestä tapahtuu kurkkaamalla näkyykö Linux-palvelin

My bluetooth -> Security -> Devices ja Paired Devices -kentässä.

Vielä kiinteä osoite Windows:n verkkoyhteyksissä BT-yhteydelle ja ping-testaus molemmista suunnista toisiinsa että yhteys oikeasti toimii.

Nyt siis jos toinen verkkoyhteys putoaa, on varayhteys (toivottavasti) taustalla toiminnassa. Jos intoa ja aikaa riittää niin kokeilen yhteyden automaattista failoveria, eli käyttäjän näkökulmasta sama IP-osoite toimii vaikka toinen verkko putoaisi vauhdissa pois. Samalla se mahdollistaa kuormantasauksen (jossa ei tutkimisen lisäksi tässä tapauksessa paljon järkeä ole).

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.