Liikenteen päästöjä

Yle kunnostautuu taas autoilijoiden syyllistämisessä: https://yle.fi/uutiset/3-10433071. Ja matkaan on saatu sopiva syyllistäjä, joka agendaan mukaisesti tahtoo taas lompakoillemme.

Käppyrällä osoitetaan hienosti kuinka liikenteen päästöt ovat 1990 – 2017 muuttuneet.

Lisäksi tekstillä tehostetaan käppyrän informaatiota: “Kotimaan liikenteen päästöt eivät ole laskeneet juuri lainkaan vuoteen 1990 verrattuna. Siitä on pian 30 vuotta.”

Kuulostaa pahalle! Vaan mokoma löytyykin tilasto, josta voi tarkistaa rekisterissä olevien autojen määrän v. 1990 ja 2017 http://www.aut.fi/tilastot/autokannan_kehitys/ajoneuvokannan_kehitys – 800 000 autoa enemmän. Mielestäni ei ole kummallista, etteivät päästöt ole laskeneet.

 

“Tammisen mukaan polttoaineverojen kertakorotukset ovat olleet liian pieniä. Ihmiset eivät ole siis vähentäneet ajamista, vaikka menovesi on kallistunut.”

Tähän halusin kommentoida mutta ei käy ilmi mistä tuo johtopäätös on tehty ja onko siinä huomioitu huimasti kasvanut automäärä.

 

“Sitran verouudistuksen ideana on vähentää työn ja yrittämisen verotusta ja lisätä saastuttamisen verotusta. Tähän suuntaan Suomen verotusta on viime vuosina viety, mutta nyt toimien pitäisi olla selvästi aiempaa järeämpiä.”

Kuvitellaan että KAIKKI autot ovat saastuttamattomia. Menetettäisiin monta miljardia verotuloja. Millä menetys korvataan?

 

“Tammisen mukaan kaikista pienituloisimmille pitäisikin maksaa könttäsummana korvauksia, jolla hyvitettäisiin polttoaineen kallistuminen.”

Tällä tarkoitetaan että täytyy perustaa uusi virasto uusine johtajineen uutta tukiaista hoitamaan. Töihin sinne ei pääse jos vähintäänkin sukulaisia ei ole politiikassa mukana.

 

Loppukaneetti:

“Kiirettä pitää muutoinkin. Liikenteen päästöjen puolittamiseen on aikaa 12 vuotta.”

Mistä yleisesti tunnistaa huijaavan helppoheikin? Tietysti väitteestä että on kiire tehdä päätös ja jos ei tee, “hyvä” tilaisuus ei toistu.

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.