Mobilepay – hämmästyttävän huono!

Jouduin rekisteröitymään järjestelmään saadakseni rahansiirron.

Olen hämmästynyt kuinka huonosti järjestelmä on tehty, puhelimeen apsi, käyntiin ja rekisteröinti. Tässä vaiheessa jos et halua lisätä korttitietoja tai tilinumeroa, on järjestelmä torso, ei käytännössä voi tehdä mitään (tarpeena oli siis saada vastaanotettua rahaa).

Tänään ajan kanssa rupesin tekemään rekisteröitymistä loppuun, ensin taistelin pankin appsin kanssa, siellä ei voi kopioida tilinumeroa. Onneksi S-pankissa tilinumeron pystyi kopioimaan.

Nyt mobilepayn appsiin – siellä taas ei voi liittää (paste) tilinumeroa, vaan pitää erikseen kirjoittaa, ei voi olla totta! Perusvaatimus.

Naputtelin tilinumeron käsin. Sain ilmoituksen että raha oli siirtynyt minulle.

Nyt en sitten löydä keinoa miten saan rahan siirrettyä tililleni, vai menikö se jo mutta sitä ei kerrota? — luin ohjeet, näyttää että raha on siirretty tililleni mutta pitää varmistua.

 

No entäpä mobilepayn käyttö kunnon selaimen kautta

 

Koneella ollessani kokeilin kirjautua järjestelmään saadakseni tiedot helpommin – syystä tai toisesta en “kuluttajana” kykene pääsemään samaan näkymään, vaan järjestelmä pyytää yrityksen tietoja(?) Tämä kosahti tähän.

Poistan tilin pikimmiten kun varmistuu että raha on siirtynyt.

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.