Nyt tökki E85

Tänään, n. 18000 e85 kilometrin jälkeen moottori nyki pari kertaa ja sammui vauhdissa. Arvelin että bioadapterissa vikaa (työkaverilla oli mennyt siitä mikrokontrolleri ja yksi fetti), tien reunassa pikaisesti bioadapteri irti ja uusi yritys – ei silti starttaa. Pikadiagnoosi oli siinä vaiheessa ettei moottori saa bensaa. Illalla lisätutkinnassa vika varmistui, bensaa ei tule.

Mazda 2:ssa bensapumppu oli äärimmäisen typerästi sijoitettu, huoltokirja sanoo että tankki pitää pudottaa pois pakoputken kera että pumpun saa esille. Valitsimme helpoimman tien ja leikkasimme takapenkin alle peltiin huoltoluukun, josta pääsi kätevästi käsiksi pumppurakennelmaan.

Pumppu irti ja testipenkkiin, hurahti oitis käyntiin. Muutama testikerta ja toimi joka kerta. Laitettiin paikoilleen, ei inahdustakaan. Pumppu pois ja pöydälle -> hyvin toimii taas. Sitten pumppua heilutellessa kiinnitti huomion pumpun akselin väljyys, lonksui selkeästi.

Pumppu on nyt 10 vuotias ja 200tkm ajettu, voiko se olla ajossa väljentynyt vai onko etanolilla osuutta?

Huomenna kuitenkin uutta pumppua metsästämään.

Päivitys 23.2.2013

Akselin lonksumisella tai E85:lla ei ollut asian kanssa tekemistä. Polttoainepumpussa hiilet loppu.

Päivitys 14.6.2013

Kuvat puretusta pumpusta. Minulle oli järkytys että polttoaine virtaa koko ajan moottorin läpi, sähköosien lilluessa vailla eristeitä polttoaineessa.

pumppu-2 pumppu-1

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.