Pösön vakionopeussäädin jälkiasennuksena

Pösöfoorumien mukaan vakkarin asennus tähän 307-malliin on helppo, hommaa viiksen, laittaa paikoilleen ja tietokoneeseen tieto että viiksi on paikoillaan.

Viiksiä löytyy kahta mallia, 6242Z8 ja 6242Z9, joista Z9 on pelkkä vakkari, Z8 sekä vakkari että nopeudenrajoitin.

Auton iästä riippuu kelpaako Z8 malli – jarrupolkimen yläpuolella on kytkin johdotuksineen, jos siinä on neljä johdinta, Z8 todennäköisesti toimii. Ruotsista löytyi edukas purkaamo (http://www.häggs.se), josta viiksi postikuluineen oli alle 50 €.

Ratin alta kahden ruuvin kiinnittämä suoja pois ja viiksi liittimeen paikoilleen. Sitten ratin alapuoliseen suojamuoviin uran sahaus ja mattoveitsellä muotoilu. Vastoin perinnettä, sahaus tuli oikeaan paikkaan ja sopivan mittaisena.

Seuraavana päivänä kävin paikallisella autokorjaamolla kysymässä onnistuuko (Boschin vehkeellä) vakkarin päällelaitto, mutta pitkän hakemisen jälkeen oli todettava ettei onnistu -> marmoritiskille asioimaan. Vastoin ennakko-odotuksia, tiskiltä tuli positiivinen yllätys, “vain” 55 € päällelaitosta ja koeajosta. Homma oli tällä selvä ja molemmat viiksen toiminteista aktiivisia.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.